Over

Deze actie is georganiseerd door de Statenfracties van GroenLinks, SP en PvdA in Zuid-Holland. De woordvoerders stellen zich hieronder kort aan u voor.

Anneloes van Hunnik (GroenLinks)

Mijn naam is Anneloes, en ik ben 27 jaar. Sinds 2015 ben ik Statenlid voor GroenLinks Zuid-Holland. Al sinds de start van mijn periode als Statenlid maak ik mij grote zorgen om de woningvoorraad in Zuid-Holland. Daarom is het nu tijd voor verandering. Met GroenLinks zal ik mij op lokaal, provinciaal en nationaal niveau inzetten voor een thuis voor iedereen.

Lies van Aelst (SP)

Ik ben Lies, 29 en ik woon in Gorinchem met Mark samen in een koophuisje. Ik heb Vroegmoderne Intellectuele geschiedenis gestudeerd in Rotterdam en werk nu al ruim twee jaar voor de Wethoudersvereniging. Daar werk ik aan een proefschrift over de geschiedenis van het Wethoudersvak, ben ik redacteur van het verenigingstijdschrift, werk ik aan meer vrouwen in het wethoudersambt en nog veel meer. Daarnaast ben ik al ruim 11 jaar Statenlid in Zuid-Holland en sinds 3 jaar ook fractievoorzitter. Hier zet ik me in voor meer betaalbare huizen, een schoon milieu, dierenwelzijn en een socialer Zuid-Holland.

Ron Hillebrand (PvdA)

Ron Hillebrand (fractievoorzitter PvdA) maakt zich grote zorgen over de beschikbaarheid van voldoende sociale huurwoningen. ‘Tijdens de crisis is de bouw van sociale huurwoningen stilgevallen en ook nu de woningmarkt weer in beweging is zie ik onvoldoende besef dat de vraag naar goedkope huurwoningen de komende jaren ook enorm zal toenemen.’ Op voorstel van De PvdA brengt de provincie in kaart hoe de voorraad goedkope woningen zich in de verschllende regio’s van Zuid-Holland ontwikkelt. ‘Het is belangrijk dat wij naast deze cijfers ook de persoonlijke ervaringen horen van mensen die een woning zoeken’, aldus Hillebrand.

 

Contact

 

Ik heb een vraagIk wil mijn verhaal delen

Neem de code over: captcha